Roligt ute på vattnet

Väl ute på vattnet har man många tillfällen att bara stanna till och njuta av tillvaron. Kanske man nöjer sig med att bara blicka ut över vattnet och drömma sig bort, men det finns även stunder då man kan göra något lite mer aktivt.

Mobilen

Nöjen

Mobilen är ju en ständig följeslagare idag och de flesta kan nog hitta både det ena och det andra att roa sig med genom att ta fram denna. Behöver man vara uppkopplad, som ju bland annat en del spel kräver, beror det ganska mycket på var man befinner sig. Ute på en sjö kan det kanske är lugnt, men när man är ute vid kusten är mobiltäckningen ganska sporadisk.

Bada

När solen skiner som mest på sommaren och man är ute med båten kan det vara otroligt skönt att ta sig ett snabbt dopp. Ett svalkande bad följt av lite solbad på däck kan vara precis vad som sätter pricken över i:et en dag ute på vattnet. Är man ute och seglar på mer sydliga breddgrader är ett bad bara något man måste ta sig tiden att uppleva.

Fiska

Har man rätt typ av utrustning är många båtar också perfekt att fiska från. Ger man sig ut på en sjö kan en enkel roddbåt och några fiskespön vara allt som behövs för en trevligt stund. Ute på havet gäller det ju dock att man har en mer rejäl båt och rätt utrustning därtill.

Måla

Ute på vattnet vet man aldrig när inspirationen helt plötsligt kan slå till. Alla som gillar att måla eller rita bör absolut ta med sig lite saker för detta och hålla ögonen öppna efter vackra vyer och skön natur att avbilda. Tänk bara på att hålla utrustningen säker så inget riskerar att falla överbord.

Läsa

En bok eller två är perfekt att ha med sig ombord på båten. Vågornas skvalpande och vinden som susar kan bli det perfekta ackompanjemanget till en härligt stund med en bok. Är det dock lite väl mycket vatten som skvätter omkring kanske det är bäst att spara boken till senare eller åtminstone gå under däck.