Skydda dig mot solen ombord på segelbåten

Fördelarna med att exponeras för solsken är många. Vi seglare kan nog alla skriva under på att få saker slår en solig seglardag med perfekt vind. Men det finns också risker med att utsätta sig för sol utan något skydd.

Hur skyddar du dig mot solen?

Som seglare så spenderar du säkert mycket tid på öppet hav där solen nästan alltid ligger på. Var då försiktig så att du inte utsätter dig för strålning för länge. Genom att befinna sig i skuggan eller ha täckande kläder kan man skydda sig bra, men ibland går inte det och du behöver då andra sätt för att skydda din hud. En bra solskyddsfaktor är då den bästa lösningen.

Välj rätt solskyddsfaktor

Olika konsistens, hudtyp och styrka är några exempel på faktorer som är viktiga vid valet av solskydd. Som seglare så kan det verkligen vara värdefullt att ha en vattenresistent solskyddsfaktor också. Eftersom du säkert spenderar mycket tid ute när solen är som starkast bör du välja en hög solskyddsfaktor. Om du dessutom har mycket röda pigment (fräknar eller rött hår till exempel) är du extra känslig för solen och det är också en anledning att välja en hög solskyddsfaktor. Ta en titt här för att hitta ett solskydd som passar dig.